Een doordeweekse dag ziet er grofweg hetzelfde uit. De deelnemers zijn welkom vanaf 08:45 en de veegroep begint met het voeren van de kalveren, brokken, maismeel, en kuilgras of hooi. Na het voeren worden de kippen verzorgd. De eieren worden geraapt, het water bijgevuld en het hok onderhouden. Ook de geiten en het paard en pony worden niet vergeten.


Ondertussen zijn de tuiners er ook, deze beginnen iets later, maar gaan ook iets langer door. Zij beginnen met oogsten van verse groente en fruit om de eigen boerderijwinkel aan te vullen. De winkel moet er netjes bijstaan om vanaf 11:00 klanten te kunnen ontvangen. Een aantal deelnemers heeft geen vaste taak binnen de ochtendroutine van het vee of tuingroep maar begint zelfstandig aan een andere vastgelegde taak. Deze taken lopen uiteen van aardappels schillen op de naastgelegen woon-zorg voorziening, verwerken van haardhout of houtbewerking.


Na de koffiepauze rond 10:00 worden nog wat vaste taken opgepakt. Voor de veegroep betekent dit het opstrooien van de stallen, het paard en de pony's naar de wei brengen en de tuinders hebben altijd wel werk aan de grote moestuin. 


Voor de lunch gaat een deelnemer rond wie er een eitje wilt, een eigengemaakte soep van de verse groenten gaat er bij de meeste ook wel in.

De middag wordt besteed aan varierende werkzaamheden. Op woensdag is er een creatieve middag en worden er met regelmaat ritjes gemaakt met de wagen.


Na een break om 15:15 is het tijd voor de laatste ronde voeren en gaan de eerste deelnemers naar huis. De laatste stoppen om 16:00.


Deelnemers gaan veelal zelfstandig te werk. Soms met de begeleider, soms met een vrijwiliiger en soms met een andere deelnemer. De begeleider controleert de uitvoering en stuurt zonodig bij als het even niet lukt.


Iedere deelnemer heeft een doel of meerdere doelen, deze komt voort uit de zorgvraag (de indicatie). begeleiders kijken samen de deelnemer wat een haalbaar doen is, engeeft hier regelmatig feedback op.

Deze doelen worden tussentijds, en tenminste 1x per jaar geevalueerd.


De kinderen voeren een soortgelijk programma uit. Ze verzorgen als groep alle taken die de volwassenen doordeweeks doen. Lekker naar buiten en tussen de dieren, natuurlijk gaat het op een ander tempo. Ook is er ruimte voor een spelletje of even gewoon lekker buiten spelen.

De Twisselt biedt werkplekken voor kinderen en volwassenen met uiteenlopende zorgvraag. Voor volwassenen wordt dit op maandag t/m vrijdag aangeboden en de zaterdag is het domijn van de kinderen. Vakantiedagen of logeerweekenden voor kinderen worden nog niet vast aangeboden maar zo mogelijk individueel georganiseerd.

Dagbesteding

Werk en leerbedrijf

Wat bieden wij.

CONTACT DETAILS

Bultenszijweg 5

7021JX Zelhem

contact@detwisselt.nl

0314-378068


Heemzorg v.o.f. levert de zorg en begeleiding op De Twisselt en op de naastgelegen Heemhoeve. Heemzorg is ISO 9001-2015 gecertificeerd en heeft een contract met meeste omliggende gemeenten om zorg en begeleiding te mogen leveren (ZIN)

NIEUWS


November 2019

De jongste kalveren zijn ingeruild voor Boerbok geiten. Dit is minder intensief, dan jonge kalveren maar toch genoeg werk voor begeleiding en deelnemers.


De verkoop van haardhout ging erg snel, we zijn vrijwel door onze voorraad droog haardhout heen. De 120 kuub is weer door de hele Achterhoek bezorgd en gestapeld. Hartelijk dank voor alle bestellingen!! Er wordt ondertussen weer hard gewerkt aan een nieuwe voorraad.

NIEUWS


Oktober 2019

De Twisselt is een plek van rust en voorspelbaarheid, maar doorbouwen aan kwaliteitsbegeleiding gaat altijd door. Om de dag als team goed te beginnen zijn de openingstijden iets gewijzigd. We doen ons best iedereen zo snel mogelijk op zijn gemak te laten voelen bij deze nieuwe tijden,